Ac qarına yaşıl alma yeməyin 6 FAYDASI

Ac qarına yaşıl alma yeməyin 6 FAYDASI
11:22
11.05.2018
5355
Maraqlı
A
Yaşıl almanı necə yemək lazımdır? Hər gün ac qarına yaşıl alma yemək orqanizmə çox faydalıdır.

“Ölkə.Az” oxucularına ac qarına yaşıl alma yeməyin faydalarını təqdim edir.

 

Arıqlamağa kömək edir

Sadəcə 80 kalori olan bir ədəd yaşıl almanın tərkibində bol miqdarda karbonhidrat və amin turşusu var. Kifayət qədər enerji verən meyvədir. Əgər sağlam formada arıqlamaq istəyirsinizsə, hər gün ac qarına bir ədəd yaşıl alma yeyin.

 

Şəkər xəstəliyinin qarşısını alır

Şəkər xəstəliyinin qarşısını alan təbii qidalar arasında yaşıl alma da var. Səhərlər ac qarına qəbul edilən yaşıl alma orqanizmin ehtiyac duyduğu şəkər miqdarını azaldır və orqanizmi şəkər xəstəliyinə qarşı qoruyur.

 


Ürək-damar sisteminə faydalıdır
Ac qarına yaşıl alma yemək ürək sağlamlığına müsbət təsir edir:
-Yaşıl alma xolesterolu balanslaşdırır;
-Damarlarda kirəcin yaranmasının qarşısını alır;
-Tərkibində olan maddələr əzələ və ürəyi qoruyan elektrolitləri balanslaşdırır;
-Yaşıl alma ürək və beyində müxtəlif təsirlərə səbəb olan iltihabların qarşısını alır.

 

Həzm sistemini normallaşdırır
Tərkibində lif miqdarı çox olduğu üçün xroniki qəbzliyi olan xəstələrə müalicəvi təsir edir.

 


Beyin sağlamlığına müsbət təsiri var
Yaşıl almanın tərkibində güclü antioksidant var. Bu isə beyinə zərər verən sərbəst radikalların yaranmasının qarşısını alır. Tərkibində olan C vitamini, maqnezium və flavanoidlər hüceyrələrin yenilənməsi və beyin hüceyrələrinin oksigenlə təmin edilməsinə kömək edir.

Hikmət Həsənov
Ölkə.Az

ŞƏRH YAZ
0

Facebook və İnstaqramda problem yarandı

Facebook və İnstaqramda problem yarandı
18:28
Bu gün
180
Maraqlı
A
Bir neçə saatdır ki, sosial şəbəkələrdə problem yaranıb.

“Ölkə.Az” xəbər verir ki, bir çox istifadəçinin profilində ciddi problemlər üzə çıxıb. Bir çoxları mesajlar qutusuna gələn ismarıcları açıb oxuya bilmir, bəziləri isə ismarıc göndərə bilmir. Eyni zamanda ismarıcların gəldiyi barədə xəbərdarlıq da daxil olmur.

Bundan başqa bəzi istifadəçilərin profil fotoları da görünməz olub. Hələlik problemin səbəbi və nə zaman həll olacağı barədə məlumat yoxdur.

Ölkə.Az

ŞƏRH YAZ
0

Qış aylarında içilən kələm çayının — ORQANİZMƏ FAYDALARI

Qış aylarında içilən kələm çayının
12:57
Bu gün
8232
Maraqlı
A
Türk həkimlər bağırsaq problemləri olanlara və arıqlamaq istəyənlərə kələm çayı içməyi məsləhət görürlər.

“Ölkə.Az” kələm çayının hazırlanması və insan orqanizminə faydalarını oxuculara təqdim edir.

Kələm çayı orqanizmin bağırsaq florasını tənzimləyir və orqanizmdəki toksinləri xaric edir. Müntəzəm olaraq qəbul ediləndə probiotik bakteriyaların yerləşməsini təmin edir. Bununla da orqanizmin şirniyyata olan ehtiyacını azaldır. Bundan başqa arıqlamaq istəyənlər üçün də faydalıdır.

Kələm suyunun tərkibində olan B, C və E vitaminləri, potasium sidik qovucudur. Qanı təmizləyir və qara ləkələrdən qoruyur. Qış aylarının faydalı tərəvəzi olan kələm çay kimi qəbul ediləndə qarın piyini əridir.

Kələm çayını necə hazırlamaq lazımdır?

Kələm çayı hazırlamaq üçün bir kasa kələm, bir baş soğan, bir dəstə kərəviz, üç diş sarımsaq, iki dilim təzə zəncəfil, litr yarım təmiz su.

Kələmi xırda-xırda doğrayın, soğanı dilimləyin və sarımsağı əzin. Kərəvizi də halqavari şəkildə doğrayın və 1.5 litr suda 30 dəqiqə qaynadın. Bir stəkan için. Bu məhlulu 21 gün içmək olar. Amma bu dövr ərzində yeməklərinizə diqqət edin. Xəmir körəkləri və qızartmalardan uzaq durun. Bundan başqa çay içməklə yanaşı yürüşə çıxsanız, daha çox arıqlamış olarsınız.

Hikmət Həsənov
Ölkə.Az

ŞƏRH YAZ
0
BAĞLA