Böyrəkdəki daşları quma çevirən qarışım
"Ölkə.Az" reseptin tərkibini təqdim edir:
500 qr təzə kök və 500 qr tumsuz kişmiş. Kök təmizlənib, yuyulub, kubik formasında doğranılır, üzüm yuyulur, hamısı emallı qazanda 1litr suda qaynar hala çatdırılır, amma qaynadılmır, qaynara düşən kimi söndürülür.
Sonra qazananın qapağını qoyub, üstündən falqa ilə sarıyıb, sobada 30 dərəcədə 8 saat saxlayırsız.
8 saatdan sonra sobadan çıxarıb soyudun, suyunu ayrıca qaba süzün, kök və üzümü isə tənzifdən sıxın.
Jmıxı atın, sıxılmış şirəni suyu ilə qarışdırıb, şüşə qabda soyuducuda saxlayın.
Bu suyu gündə 3 dəfə 100 ml olmaqla yeməkdən 30 dəqiqə əvvəl için
Kurs 12 gündür.
Çox etmək olmaz.
Bu ərəfədə böyrəkdən daş, qum gəlməsi, sancı və sidik kisəsində yanğı olması normaldır.
Ölkə.Az