Bu içkilər xərçəng riskini artırır — Gündəlik istifadə etdiklərimiz də var

Bu içkilər xərçəng riskini artırır
22:18
11.07.2019
3682
Maraqlı
A
Meyvə şirəsi və qazlı alkoqolsuz içkilər kimi şəkərli içkilər də xərçəng riskini artırır.

“Ölkə.Az” TRT-yə istinadən xəbər verir ki, Sarbonna Universitetinin fransız alimləri tərəfindən aparılan araşdırmaya görə şəkərli içkilər xərçəng riskini 18% artırır.

Araşdırmalar çərçivəsində xərçəng riskini artıran qrupda meyvə şirəsi, meyvəli süt, enerji içkiləri, şəkərli çay və ya qəhvənin iştirak etdiyi müəyyənləşdirilib. Alimlərə görə, şəkərli içkilərin xərçəng riskini artdığına səbəb qan şəkəri səviyyəsinin artması olur.

Qeyd edək ki, araşdırmanın nəticələri Britaniya Tibb Jurnalında dərc edilib.

Ölkə.Az

ŞƏRH YAZ
0

Mobil telefonlar beyin xərçəngini yaradırmı?

Mobil telefonlar beyin xərçəngini yaradırmı?
09:15
Bu gün
10270
Maraqlı
A
Son zamanlar bütün dünyada beyin xərçəngi artmaqdadır. Bəzi mütəxəssislər bunu qəcetlərdən uzun müddət ərzində istifadə etməsi ilə əlaqələndirir. Lakin araşdırmalar bunu inkar edir. Son belə araşdırma da növbəti dəfə sübut edib ki, mobil telefonları və digər qəcetlərdən istifadə beyin xərçənginin yaranmasına heç bir təsir etmir və bu xəstəliyin riskini artırmır.

"Ölkə.Az" saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, Avstraliya və Yeni Zelandiya alimləri uzun illər ərzində 20-59 yaşlar arası və 60 yaşdan sonra olan 2 qrup insanlara nəzarət edirdilər. Nəticədə alimlər belə qənaətə gəliblər ki, mobil telefonlar bu yaş qruplarında xərçəngin inkişafına səbəb olmur.

Alimlər qeyd edir ki, bu araşdırma növbəti dəfə sübut edib ki, mobil telefonlar və beyin xərçəngi arasında əlaqə yoxdur.

Ölkə.Az

ŞƏRH YAZ
0

Qış üçün bu salatı edin - Usta öz sirlərini açır — VİDEO

Qış üçün bu salatı edin - Usta öz sirlərini açır
09:00
Bu gün
6503
Maraqlı
A
"Ölkə.Az" Lent.az-a istinadən maraqlı resepti təqdim edir:

Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə "Myfoodchannel" adı ilə məşhur olan səhifəyə istinadla qış üçün salat resepti ilə tanış edəcəyik.

Tərkibi:

4 ədəd badımcan, 4 ədəd pomidor, 4 ədəd soğan, 4 ədəd kök, 4 diş sarımsaq, 2-3 sap cəfəri və şüyüd, 1-2 ədəd acı bibər, 100 ml duru yağ, 100 ml sirkə, 1 dolu yemək qaşığı duz, 1 yemək qaşığı şəkər tozu

Hazırlanma qaydası:

Badımcanları soyub, uzunsov formada doğrayırıq. Sonra acısını çıxarmaq üçün bir qaba qoyub, üzərinə duz və su əlavə edirik. Digər ərzaqlar hazır olana kimi badımcanları kənarda saxlayırıq. Daha sonra pomidorları soyub, doğrayırıq və tavaya əlavə edirik. Sonra bibərlərin içini təmizləyib uzunsov doğrayırıq. Sarımsağı, soğanı və kökü də eyni qayda ilə doğrayıb pomidorun üzərinə əlavə edirik. Üzərinə duru yağ, sirkə, duz və şəkər tozunu tökürük. Sonda badımcanı və sarımsağı əlavə edib qarışdırırıq. 20 dəqiqə kənarda saxlayıb yenidən qarışdırırıq və ocağa qoyuruq. Qazanın qapağını örtürük, qaynamağa başladıqda qapağı açıb ara-sıra qarışdıraraq yarım saat bişiririk. Sonra şüyüd və cəfərini doğrayıb qazana əlavə edirik. Daha sonra qazanı ocaqdan götürüb, salatı sterilizə olunmuş bankalara yığırıq.

Nuş olsun!

<iframe width="670" height="400" src="https://daytube.az/embed/87483" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ölkə.Az

ŞƏRH YAZ
0
BAĞLA