Bu qidalar ağız qoxusunu yox edir — SİYAHI

Bu qidalar ağız qoxusunu yox edir
13:59
13.08.2019
29868
Maraqlı
A
Ağız qoxusu sizi cəmiyyət içində utandırıb, pis vəziyyətə sala bilər. İnsanlar bu kompleksdən qurtulmaq üçün müxtəlif yolları sınayır, bəzən isə min bir əziyyətlə də olsa buna nail ola bilmir.Ağız qoxusunu soyuducumuzda olan bəsit qidalarla yox edə bilərik.

“Ölkə.Az” bu gün oxucularına bu qidaların siyahısını təqdim edir.


Bitkilər

Bitkilər nəfəsimizi təmizləyib və təravətləndirmə gücünə malikdir. Bunlardan keşniş, tərxun, nanə ən efektiv vasitələrdəndir. Bu bitkilərin çayını dəmləyib, içsəniz, tezliklə bu probleminizi həll edə bilərsiniz. Bu bitkiləri çeynəyib yemək də oxşar təsirə malikdir.


Meyvə və tərəvəzlər

Alma, kərəviz və kök kimi sərt meyvə və tərəvəzlər sizə ağız qoxusunu yox etməyə kömək edə bilər.


Sitrus meyvələri

Sitrus meyvələrinin tərkibində  turşuların və C vitamininin zəngin olması ilə yanaşı, ağız qoxusu ilə mübarizədə sizə köməkçi vasitələrdəndir. Bundan əlavə portağal, naringi, qreyfrut və limon kimi meyvələr diş əti xəstəliklərini də müalicə edir.

D vitamini
D vitamini ağızdakı bakteriyalarla mübarizədə birinci yerdə durur. O müxtəlif yoluxucu bakteriyaları məhv edir və onların yaranmasının qarşısını alır. Bunun üçün tərkibində yüksək D vitamini olan süd, yumurta və qızılbalıqla rasionunuzu zənginləşdirin. Həmçini qatıq və kəsmiyi də qidalanmanıza əlavə edin.


Su

Sonda siyahımıza başçılıq edən su. Bol su için. Orqanizmə çox xeyirli olan bu maddə ağız qoxusuyla mübarizəyə də liderlik edir.

Ölkə.Az

ŞƏRH YAZ
0

Alimlərdən buzu əritmək üçün yeni kəşf

Alimlərdən buzu əritmək üçün yeni kəşf
07:07
Bu gün
7218
Maraqlı
A
İllinoys Universiteti və Kyusyu Universitetinin (Yaponiya) tədqiqatçılar qrupu tərəfindən buzun səthlər üzərindən sürətli və effektiv şəkildə əridilməsinin yeni üsulu icad edilib.

"Ölkə.Az" Trend-ə istinadən bildirir ki, yeni üsul 1%-dən az enerji sərf etməklə məsələnin öhdəsindən ənənəvi metodlardan yüz qat daha sürətli şəkildə gəlir.

Yeni metod ənənəvi ərimə prosesindən fərqli olaraq üst qatdan alt qata doğru ərimə əvəzinə buzu "daxildən" əritməyi nəzərdə tutur. Beləliklə, alt təbəqədə su əmələ gəlir və bu da öz növbəsində buz örtüyünün səth üzərindən sürüşməsinə səbəb olur.

Bunun üçün alimlər buz qatının olduğu səthə güclü cərəyan impulsu tətbiq etməyi təklif ediblər.

Ölkə.Az

ŞƏRH YAZ
0

Hər gün yeməklərinizə bu toxumu əlavə edin! — Möcüzəvi faydalar

Hər gün yeməklərinizə bu toxumu əlavə edin!
06:06
Bu gün
5582
Maraqlı
A
Küncüt toxumları bir çox faydalı maddələrlə zəngindir. Küncütün tərkibində A, B qrupu, E vitaminləri, kalium, maqnezium, dəmir, kalsium, fosfor kimi elementlər, omeqa-3 və omeqa-9 yağlı turşular, lesitin, fitosterollar və s. sağlamlıq üçün çox vacib olan maddələr var.

"Ölkə.Az" saglamolun.az-a istinadən küncütün orqanizmə saysız faydaları ilə tanış edir:

- Küncüt ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini azaldır

- orqanizmi cavanlaşdırır  

- iltihabları azaldır

- beyinin fəaliyyətinə müsbət təsir edir

- qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salır

- damarlarda trombların əmələ gəlməsinin riskini azaldır

- osteoartrit xəstəliyindən əziyyət çəkənlərdə ağrıları azaldır

- təzyiqi tənzimləməyə yardım edir

- xərçəngin riskini azaldır və həmçinin artıq mövcud olan xərçəng şişinin ölçülərini kiçildir. Bu xüsusilə süd vəzi xərçənginə aiddir.  

Alimlər müalicəvi və profilaktik məqsədlərlə küncütü yoqurt, salatlar, hazır yeməklərə əlavə etməyi tövsiyə edirlər. Mütəxəssislərin fikrinə görə, hər gün 1 x.q. küncüt toxumunun istehlakı orqanizmə çox müsbət təsir edir, sağlamlığı qoruyur.

Ölkə.Az

ŞƏRH YAZ
0
BAĞLA