Mətn ölçüsü:
  • 100%

Bu qidalar qəbizlik yaradır

Qəbizliyi olan insan hansı qidaların qəbizliyi yaratdığını, artırdığını və kəskinləşdirdiyini bilməlidir.

“Ölkə.Az” medicina.az-a istinadən həmin qidaların siyahısını təqdim edir.

Bunlar əsasən yüngül, asan karbohidratlardır - yarımfabrikatlar, hazır qidalar, konserv məhsullarıdır.

Çox miqdarda, yüksək zülal tərkibli qidalar da bağırsaqlarda çox qalır, uzun saata həzm olunur.

- Qoz, fındıq, badam, araxis

- Paxlalılar - noxud, lobya, soya

- Mərci, düyü, mannı

- Yumurta suda bişmiş

- qoyun, donuz, mal, keçi əti

- Bəzi balıq növləri

- Marqarin yağı

- Süd məhsulları - laktazo mənimsənilməsi pis olan insanlar südü menyudan çıxarmalıdır. Xüsusən uşaq və yeniyetmələrdə əgər uzun müddətli qəbizlik olursa, mütləq birinci südü və süd məhsullarını menyudan çıxarıb nəticəyə baxın.

- Yaşıl rəngdə tərəvəzlər

- Yaşıl banan

- Nar, heyva, üzüm, bəzi kartof növləri

- Şirniyyat məhsulları, peçenyeler, SPORT peçenyesi

- Yumşaq sort makaron

- Kakao

- Tünd çay, qəhvə, qırmızı şərab

- Açıq odda bişirilmiş manqal, qril yeməkləri

Bəs hansı qidalar qaldı?

Əslində bu qidalardan da az-az həftədə 1 dəfə yeyə bilərsiniz.

Aşağıdakı fotoda qəbizliyə qarşı bağırsaq yumşaldıcı qidalar və qarışımlar təqdim olunub.

Ölkə.Az