Hər şeyi səbəbsiz yerə dramatikləşdirməyin — Günün qoroskopu

Hər şeyi səbəbsiz yerə dramatikləşdirməyin
01:20
25.06.2019
6760
Maraqlı
A
"Ölkə.Az" günün ulduz falını təqdim edir:

Qoç - Ən adi, rutin məsələlərin həllində ekstravaqant çözüm yollarından yararlansanız, problemlərin öhdəsindən gələcəksiniz. Maliyyə məsələləri, sərmayə layihələri üçün əlverişli zamandır. Əlavə gəlir istisna deyil. İdeyalarınızı praktikada yoxlayın. Günün ikinci yarısında real gəlir əldə edə bilərsiniz. Axşam saatlarında sevdiyiniz insanla gəzintiyə yollanın. Əsəblərinizi cilovlayın.

Buğa - Qarışıq, mürəkkəb zamandır. Astagəl olmayın, sürətlə hərəkət edin. Xəbərləri dinləyin, gələn məlumatları saf-çürük edin, hadisələrə təsir imkanlarına malik insanlarla görüşün. Şəriklərinizin əhvalını və ən mühümü - fikirlərini nəzərə alın. Sözlərinizə diqqət yetirin. Günün ikinci yarısında həmkarlarınızı rəncidə edəcək söhbətlərə qatılmayın. Situasiyada münaqişə elementləri var. Hər şeyi səbəbsiz yerə dramatikləşdirməyin. Şəxsi münasibətlərdə nəyisə tələsdirməyin. Bəzən ehtiyatlı olmaq gərəkdir. Aqressiyaya və qeybətə meylli insanlardan uzaq durun.

Əkizlər - Yorucu, usandırıcı, rutin işlərlə dolu gündür. Yaxın ətrafınızdakı insanlar sizinlə bağlı bəlli gözləntilərə malikdirlər. İşlərin öhdəsindən gələ bilmədiyinizi anlayırsınızsa, dostlara yardım üçün müraciət edin. Günün ikinci yarısında praktiki fəaliyyəti ünsiyyətdən üstün tutun. Yaşam və iş məkanlarında qayda yaradın. Yeni layihənin detallarını qaydaya salmaq üçün səbrli olun. Ailə üzvlərinin sizə ehtiyacı var. Səhhətinizin qeydinə qalın.

Xərçəng - Ətrafınızdakı vurnuxmanın adi elementinə çevrilməyin. Plan çərçivəsində hərəkət edin. Öhdəlik və vədlərinizi unutmayın. Etibar etdiyiniz insanların gözləntilərini aldatmayın. Görüşə gecikməyin. Günün ikinci yarısında qəza, travma riski var. Şəraiti səbəbsiz yerə gərginləşdirməyin. Mübahisələrə qatılmayın, münaqişədə tərəf tutmayın. Hissiyyata qapılaraq sonradan ağır fəsadlara səbəb ola biləcək addım atmayın. Problemlərin həllinə yaradıcı yanaşsanız, çətin vəziyyətdən asanlıqla çıxış yolu tapa bilərsiniz. Enerjinizi boşuna xərcləməyin. Ev işləri ilə məşğul olun.

Şir - Ehtiyatlı olun. Sizi iradənizə zidd olaraq avantüraya cəlb edə bilərlər. Pullarınızı yanlış yatırma riski var. Sərfəli olmayan alışlar etməyin. Gərəkli işlə məşğul olun. Ciddi qüvvə və vaxt alan məhğuliyyəti unudun. Lazımi nəticə əldə etmək üçün var qüvvənizlə çalışın. Günün ikinci yarısında abstrakt ideyaların əsirinə çevrilməyin. Məlumat axtarın, interneti ələ-vələk edin. Yaxın gələcəkdəki fəaliyyətin istiqamətlərini tərəfdaşlarla müzakirə edərək ən uğurlu variantı seçin. Ailə üzvlərinin səhhəti bu gün həssas məsələdir. Uşaqlarla və qocalarla ünsiyyətdə şəfqətli olun. Evdəkilərin işinə yarayacaq insan olun.

Qız - Yaşamın müəyyən təfərrüatlarına diqqət yetirin. Narahatlıq, uğursuz şərtlər istisna deyil. İşgüzar aktivliyiniz ifrata varmamalıdır. Bir müddət fasilə edin. Yaxın gələcəklə bağlı planlarda dəyişikliklər zamanıdır. Günün ikinci yarısında situasiyanı təhlil edin. Mübahisələr, durumun aydınlaşdırılması üçün müzakirələr vaxtınızı alacaq. Ailə üzvləriniz sözlərinizi yanlış anlaya bilərlər. Axşam saatlarında gəzintiyə çıxın.

Tərəzi - Xərclərinizi artırmayın. Yaxınlarınızdan qayğınızı əsirgəməyin. Sürətlə inkişaf edən prosesi donuq nəzərlərlə seyr etməyin. Dəyər verdiyiniz insanın maraqlarını nəzərə alın. Yaxşılıq müqabilində heç nə gözləməyin. Günün ikinci yarısında şəfqət və ya səxavətiniz adekvat dəyərləndirilməyə bilər. Sürətli dəyişikliklər və bəzi uğurlu olaylara rəğmən ziddiyyətlərdən xali olmayan vaxtdır. Yeniliklərin optimal olması üçün əlinizdən gələni edin. Qarışıq, dolaşıq maliyyə sxemlərinə qoşulmayın. Yaxşı tanıdığınız insanlarla çalışın.

Əqrəb - İstədiyinizdən artıq vaxtı ünsiyyətə sərf etməli olacaqsınız. Qarşılıqlı əlaqələrin, təmasların bir neçə kanalını nəzarətdə saxlayın. Yaxın ətrafınızdakı insanların sizinlə bağlı ifrat gözləntiləri var. Öz problemlərinizin həlli ilə məşğul olmağınız bəzilərini qıcıqlandıra bilər. Başqalarının maraqlarını təmin etməyə can ataraq öz mənafelərinizi unutmayın. Günün ikinci yarısında maneələri dəf edəndə qətiyyətli olun. Hər deyilən sözə fikir verməyin. İmicinizə fikir verin, nüfuzunuzu zədələyə biləcək addımlar atmayın. İntuisiyanızın səsinə qulaq asın.

Oxatan - Günün ilk yarısında yaşananları laqeyd, süst şəkildə seyr etməyin. Aktiv olun, ətrafınızdakı insanlara fikir verin. Dəyər verdiyiniz şəxsə təzyiq göstərməyə çalışmayın. Olayların süni təkanlara ehtiyacı yoxdur. Günün ikinci yarısında kiməsə dərhal yardım etmək istəyiniz əks reaksiya doğura bilər. Narazılıq, sizin hesabınıza nəyəsə nail olmaq istəkləri ilə qarşılaşacaqsınız. Başqalarının səhvlərinə görə utanmayın. Pullarınızdan başqalarının faydalanmasına imkan verməyin. Axşam saatlarında normal istirahət edin.

Oğlaq - İstəklərinizə nəzarət edin. Praktik olun, durumu normal qiymətləndirin. Alış-veriş üçün əlverişli zaman deyil. Bir müddət sonra cazibəsini və aktuallığını itirəcək əşyaya çox pul verməyin. Günün ikinci yarısında mümkün qədər çox informasiya əldə etməyə çalışın. Təmaslarınıza məhdudiyyət qoymayın. Dostlarla görüşmək istəyirsinizə, müzakirə ediləcək mövzunu dəqiqləşdirin. Ümumi maraqlar irəliləyişə təkan verə bilər. Axşam saatlarında internetdə çox vaxt keçirməyin.

Dolça - Həyəcan və emosiyaların bol olacağı gündür. Artıq söz deməmək üçün özünüzü ələ alın. Bədxahlar, sizə qarşı məkrli davranan rəqiblər durumdan istifadə edə bilərlər. Ünsiyyət çevrəsini yanlış seçməyin. Həddən ziyadə səmimi olmayın. Günün ikinci yarısında öhdəlikləri və vədləri unutmayın. Zərərli vərdişlərdən, pis əlaqələrdən qurtulmaq üçün yaxşı zamandır. Zərurət yaranarsa, maliyyə və əmlak məsələlərini tərəfdaşla, şəriklə müzakirə edə bilərsiniz. Axşam saatlarında normal istirahət edin.

Balıqlar - Dostlardan birinin davranışı və sözləri sizi təəccübləndirəcək. Bu adam sizdən faydalanmaq, vəziyyətdən sui-istifadə etmək istəyir. İşdə həmkarlarınızla normal davranın. Situasiyaya total nəzarət xülyalarını unudun. Günün ikinci yarısı kollektiv fəaliyyət üçün münasibdir. Liderlik iddiasına düşməsəniz, hər şey yaxşı olacaq. Axşam saatlarına yaxın yaxınlarınız sizə yardım etməyə çalışacaqlar. Onlara azad seçim imkanları yaradın. Yorğunluq, işgüzar aktivliyin azalması hissləri olacaq. Bir qədər dincəlin.

Ölkə.Az

ŞƏRH YAZ
0

Azər Həsrət Dadaşlinskinin qonağı oldu

Azər Həsrət Dadaşlinskinin qonağı oldu
14:51
Bu gün
669
Maraqlı
A
İTV-də yayımlanan "3D" verilişinin növbəti qonağı əməkdar jurnalist Azər Həsrət olub.

''Ölkə.Az'' xəbər verir ki, proqramda bəzi məqamlara toxunan jurnalist maraqlı fikirlər səsləndirib.

Dadaşlinskinin rusdilli insanlarla və əyləncə ilə bağlı verdiyi suala jurnalist belə cavab verib.

''Son illərdə müəyyən şərtlərə görə əyləncə məkanlarına gedə bilmirəm. Lakin  bara yox diskotekaya gedən vaxtlarım olub. Əyləncəni sevən biriyəm. Dediyim diskotekalara Bakıda yox, xarici ölkələrdə getmişəm''. 

Dadaşlinskinin ''Siz keçən il əyləncə mərkəzlərində olan gənclərin əksəriyyətini rus dillilər təşkil edir demişdiniz. Əgər Bakıda belə yerlərə getmirdinizsə bunu hardan bilirdiz?'' sualına o belə cavab verib.

''Mən ümumilikdə əyləncə məkanlarını nəzərdə tutub bu haqda danışmışam. Diskoteka yeganə əyləncə məkanı sayılmır. Ticarət mərkəzlərində də əylənmək üçün kifayət qədər yer var''. 

Azər Həsrət sonda onu bu fikrinə görə səhv anlayan və tənqid edən insanlardan üzr istədiyini də bildirib. 

Nərmin Nuru

Ölkə.Az

ŞƏRH YAZ
0

Dünyanın ən məşhur SOUSLARI — SİYAHI

Dünyanın ən məşhur SOUSLARI
07:00
Bu gün
1372
Maraqlı
A
Sous istənilən əsas yemək və ya qarnir üçün nəzərdə tutulan duru ədviyyatdır. Əvvəllər souslar qidaya duzlu ədviyyat kimi qatılırdı. Məsələm Yaponiyada soy sousunu duz əvəzinə istifadə edirlər. Sousları təkcə hazır yeməklərdə deyil, ərzaqların bişirlməsi zamanıda istifadə etmək olar.

"Ölkə.Az" medicina.az-a istinadən bildirir ki, bir çox ərzaqları sousda qızardırlar, sous altında bişirirlər. Adətən sousların tərkibinə tərəvəzlər, bulyonlar, ədviyyatlar olur.

Souslar dadına, rənginə və hazırlanma qaydasına görə fərqlənirlər. Onlar əsasən tərkibində olan əsas komponentə görə adlanırlar (soğanlı, şokoladlı, xardallı, portağallı və s.) Hər bir ölkənin özünə məxsus sousu var. Məsələn gürcü tkemalisi, yunan dzazikisi, həmçinin bütün dünyada tanınan xardal və mayonez və s.

Həmin souslardan ən məşhuru və onların yaranması ilə bağlı maraqlı faktları təqdim edirik:

Ketçup
Təəcüblü olsa da, ketçupun vətəni Çin hesab olunur. Məhz buradan sous İngiltərəyə gətirilib. İlk əvvəl ketçupun tərkibi ançouslar, göbələk, lobya və qozdan ibarət olub. Yalnız iki əsir sonra naməlu aşbaz sousa pomidor əlavə edərək onu müasir ketçupa yaxın edir. Zamanla pomidorlar ketçupun digər inqrediyentləri sıxışdırıb. Müasir ketçupun tərkibi isə alman emiqrant Henri Haynsa məxsusdur. O sousa kraxmal və ədviyyatlar əlavə edib.

Mayonez
Demək olar ki, dünyada ən məşhur souslardan biridir. Onun adını Mayon şəhəri ilə əlaqəndirirlər.Rəvayətə görə, şəhərin mühasirəyə alındığı vaxt ərzaqlar tükənib və yeməyin dadını fərqli etmək üçün hersoq Rişelye nə isə yeni bir şey hazırlamaq qərarına gəlib. O yumurta sarılarını şəkər tozu, duz və limon şirəsi ilə qarışdırıb ora zeytun yağı əlavə edir. Beləcə şəhərin şərəfinə adlanan orijinal dada malik sous əldə edib.

Tabasko
Tabaskonun vətəni Amerika, Eyveri Aylend adalardır. Sous üçün yerli mədənlərdən çıxarılan duzdan və acı qırmızı tabasko bibərindən istifadə olunur. Hindu dilindən tərcümədə "Tabasko" "nəm torpaq ölkəsi" deməkdir. Əsil tabasko üçün duz bu gün də Eyveri Aylend mədənlərindən götürülür. Bibərlər xüsusi istixanalarda becərdilir, məhsul əllə yığılır. Bibər və duzu qarışdırırlar və 3 il ərzində ağ palıddan olan çəlləklərdə saxlayırlar. Daha sonra sous bibər tumlarından və qabıqdan təmizlənir və bir ay ərzində ağ sirkə ilə qarışdırılır. Nəticədə acı bibərli sous alınır. "Tabasko" təkcə Amerikada deyil, həmçinin İngiltərədə də populyardır. Hətta kraliça Yelizaveta bu sousu çox sevir. Tabasko həmçinin "Qanlı Meri" kokteylinin əsas inqrediyentlərindəndir.

Tkemali
Balıq, ət və quş yeməkləri ilə istifadə olunan ən məşhur sousdur.Bu həmçinin kartof və makaron məmulatları ilə də yaxşı uyğunlaşır. Tkemali gürcüstanın rəmzləırindən biri olan gəvalıdan hazırlanır. Gəvalıdan başqa tkemalinin tərkibinə sarımsaq və müxtəlif göyərtilər daxildir. Sous çox sadə hazırlanır.Gəvalının tkemali növü tumsuz və qabıqsız bişirilir, qaydadığı suda əzilir və qarışdırılı. Əzilmiş sarımsaq, göyərti, düz, istiot əlavə olunur və qaynadılır. Soyuyandan sonra sous hazır hesab edilir.

Quakamole
Meksika mətbəxinə aid və tərkibinə görə sousu xatırladan yemək. Ənənəvi olaraq sous avokado, limon şirəsi və duzdan ibarət olur. Adətən bura pomidor, istiot və digər ədviyyatlar əlavə olunur. Quakamole sözü atsteklərin dilindən götürülüb, bu sous əsasən Meksika və İspaniyada məşhurdur. Quakamole qarğıdalı çipsləri ilə yeyilir və istənilən yeməyin yanında təqdim edilə bilər. Bu sosus çox faydalı hesab edilir və əsasən vegetarianlar, sağlam həyat tərzinə üstünlük verənlər tərəfindən sevilir.

Bolonzey
İtaliya pastası üçün nəzərdə tutulan Bolonyez sousunun vətəni Bolonyadır. Makaron məmulatları üçün ən gözəl sous olan Bolonyezin ənənəvi tərkib hissələri - ət, bekon, soğan, kök, kərəviz, tomat pastası, ət bulyonu və qırmızı çaxırdır. Sousa süd və ya qaymaq da əlavə etmək olar.

Beşamel
Beşamel məşhur fransız sousudur. Süd, un və yağdan haırlanır. Lazanya, julyen və suflenin hazırlanmasında əvəzolunmazdır.

Pestro
Pesto italyan dilindən tərcümədə "əzmək" deməkdir. İtaliya mətbəxinin ən populyar sousu olan pestonu zeytun yağı, reyhan və pendirdən hazırlıyırlar. Təzə reyhanı qozla birgə əzillər və zeytun yağı, sarımsaq, rəndələnmiş parmezanla qarışdırırlar. Sous spagetti, balıq və brusketta üçün ideal əlavədir.

Soya sousu
Soya sousundan çinlilər artıq 3000 ildir ki istifadə edirlər. Həmin zamandan onun hazırlanma texnologiyası dəyişməyib: soy lobyaları suda qaynadılır və unla qarışdırılıb duzlanır. Sonra sousu uzun müddət ərzində acıdırlar: 40 gündən- 2-3 ilədək. Lobiyaların buraxdığı şirə zamanla qaralır. Soy sousu orqanizmin üçün çox faydalıdır, çünkü tərkibində dəmir, sink, B qrupuna aid vitaminlər və çox aminturşuları var.

Tartar
Fransada "Tatar sayağı sous" (Tartar sözü belə tərcümə edilir) adı altında qaynadalmış yumurta sarısı, göy soğan və bitki yağından ibarət məhlula deyilir.Adətən bu sous balıq və dəniz məhsulları yeməkləri, steyk, soyuq ət ilə yeyilir.Tartarı hazırlama üçün əvvlcə yumurta sarısı duz, qara istiot, limon şirəsi və üzüm sirkəsi ilə qarışdırılır. Sonra məhlula damcı damcı zeytun yağı əlavə edilərək qarışdırılır. Doğranılmış göy soğan ən sonda əlavə olunur. Daha sadə reseptdə yumurta sarısı göy soğanla qarışdırılır və mayonez əlavə olunur. Sousu acılı etmək üçün duzlu xıyar, soğan və sarımsaq əlavə etmək olar.

ŞƏRH YAZ
0
BAĞLA