Orqanizm təmizlənməsinin sadə üsulu

Orqanizm təmizlənməsinin sadə üsulu
21:45
02.12.2017
1990
Maraqlı
A
Tübaj öd kisəsinin yuyulması prosesidir, çox səmərəli müalicəvi və profilaktik üsuldur. Tübaj həzmi yaxşılaşdırır, öd kisəsində olan durğunluqla mübarizə aparır, ən əsası isə öd daşlarının əmələ gəlməsinin qarşısını alır.

Ölkə.Az AZƏRTAC-a istinadən bildirir ki, tübaj etməyə qərar verərkən ilk növbədə öd kisəsində daş olmadığına əmin olmaq lazımdır, əks halda hətta çox kiçik, hətta ağrı verməyən "lal" daşlar da tübajın təsiri ilə öz yerini dəyişib öd axarını bağlaya bilər və təcili cərrahi əməliyyata ehtiyac yaranar. Ona görə də prosesdən əvvəl mütləq ultrasəs müayinəsindən keçmək və həkimlə məsləhətləşmək lazımdır. Kəskin xolesistiti, mədə və onikibarmaq bağırsağın xora xəstəliyi də tübaj üçün əks göstəriş sayılır. Həmin xəstəliklər olmayanda tübajdan istifadə etmək daha yaxşı nəticə verir.

Tübay etmək üçün axşamdan 500 ml mineral su açıq qaba tökülərək səhərə qədər saxlanılır ki, tərkibində olan qazlar çıxsın. Mineral su 40-45 dərəcəyə qədər qızdırılır, səhər tezdən acqarına iki-üç qurtum su içilərək 3-5 dəqiqə bel və sağ böyrü üstə uzanılır. Sağ böyrün qabırğaaltı nahiyəsinə dərini yandırmamaq üçün isti su ilə dəsmala bükülmüş isitqaç qoyulur. Sonra ayağa qalxıb və ya oturulu vəziyyətdə yenə də iki-üç qurtum su içilərək uzanılır. Həmin qayda ilə təxminən yarım saat ərzində yarım litr su içilir və yenə uzanılır. Tübaj nəticəsində öd qatılığı azalır, öd kisəsinin hərəkətliliyi artır, hətta ilk tübajdan sonra ağızda acılıq, gəyirmə və sağ qabırğaaltı nahiyədə ağırlıq hissi keçir.

On gündən artıq tübajı təkrar eləmək olmaz. Prosedur ikinci dəfə aparılanda həkimin məsləhəti ilə mineral suya ödqovucu vasitələrdən biri əlavə edilməlidir.

ŞƏRH YAZ
0

Rusiyanın ən yaxşı şərabı seçildi

Rusiyanın ən yaxşı şərabı seçildi
00:55
Bu gün
749
Maraqlı
A
Sevastopolda Rusiya şərablarının festivalı keçirilib.

“Ölkə.Az” xəbər verir ki, seçim üçün festivalda müxtəlif şirkətlərin şərabları təqdim edilib. Təqdim edilən 7 kateqoriyada 10  istehsalçının şərabı seçim turuna hüquq qazanıb. Ən yaxşı məhsullar sırasına isə Krım və Sevastopol şirkətlərinin şərabları layiq görülüb. Kubandan iki istehsalçı, Rostov bölgəsindən isə bir şirkətin məhsulu fərqlənib. 

Şərablar 6 münsif tərəfindən 100 bala qədər qiymətləndirilib. Şərabın qiymətləndirilməsi meyarları isə standart olub: dadın təmizliyi, məhsulun iyi və turşuluğu.

Məhsullardan dadma qapalı rejimdə keçirilib. Müsabiqənin nəticələri isə tədbirin sonunda açıqlanıb. Nəticələrə görə, Rusiyanın 2017-ci il üçün ən yaxşı şərabı Sevastopol məhsulu olub.

Ziya Səccad
Ölkə.Az

ŞƏRH YAZ
0

İnsanlar turşudan niyə zəhərlənir? — VİDEO

İnsanlar turşudan niyə zəhərlənir?
22:00
16.12.2017
1913
Maraqlı
A
Bakının Binəqədi rayonunda yaşayan 40 yaşlı Anar Hümbətov xiyar turşusundan zəhərlənərək ölüb.

Ölkə.Az Xezerxeber-ə istinadən xəbər verir ki, illərdir ev şəraitində bağlanan turşuların zəhərlənməyə səbəb olduğu deyilsə də, insanlar buna məhəl qoymurlar.

Təkcə 2017-ci ilin 11 ayı ərzində 528 nəfər turşudan zəhərlənib, 4 ölüm halı qeydə alınıb.

Gigiyena və Epidemiologiya Mərkəzinin şöbə müdiri Ziyəddin Kazımov evdə turşu bağlanılmasının birmənalı şəkildə əleyhinədir. Onun sözlərinə görə, konservləşdirilmiş turşularda inkişaf edən toksinlərə müdaxilə çətindir. Bu, çox hallarda ölümlə nəticələnir. Zəhərlənən insanın müdaxilə üçün maksimum 8 saatı qalır.

Çox hallarda zəhərlənməyə səbəb olma ehtimalı böyük olan turşuları əvvəlcədən müəyyən etmək olur.

Turşu zəhərlənməsinin ilkin əlaməti qarında kəskin ağrılar və mütamadi qusma hallarıdır. Çoxları tutma bağlamağı asan hesab edirlər. Əslində isə tərəvəz vasitəsi ilə bankaya daxil olan torpaq qırıntıları, toz hissəcikləri sonradan reaksiyaya girərək zəhərlənmə yaradır.

 

ŞƏRH YAZ
0
BAĞLA