Stüardessalar elə sirrləri açdılar ki...

Stüardessalar elə sirrləri açdılar ki...
19:05
21.04.2017
33
Maraqlı
A
Stüardessalar sərnişinlərə heç vaxt deyilməyən sirrləri açıblar.

"Ölkə.Az" xəbər verir ki, sərnişin təyyarələrində xidmət göstərən stüardessalar müxtəlif faktları açıqlayıblar.

1. Təyyarədə sizə verilən qulaqcıqlar yeni deyil.
Qulaqcıqlar polietilen bağlamada olsa da, əvvəllər istifadə olunub. Amma istifadədən sonra qulaqcıqlar təmizlənir və yenidən paketlənir.

2. Təyyarə yerə enmədən əvvəl salonun işığı söndürülür.
Gecə reyslərində təyyarə yerə enmədən əvvəl salonun işığı söndürülür. Çünki evakuasiya məsələsi ortaya çıxsa, sərnişinlər qaranlığa alışmalıdırlar.

3. Qəhvə və çay üçün nəzərdə tutulan su bəzən təmiz olmur
Bort bələdçilərinin fikrinə görə, çay və qəhvəni hazırlamaq üçün istifadə edilən su çənlərdə saxlanılır. Çox güman ki, bu çənlər tez-tez təmizlənmir.

4. Təyyarənin qapısı açıq olanda stüardessalar pulsuz işləyirlər.
Stüardessalar ancaq uçuş saatlarına görə maaş alırlar. Əgər təyyarənin qapısı açıqdırsa və bort bələdçiləri işləyirlərsə, bu müddət üçün pul ödənilmir.

5. Pəhriz kolası xidmət üçün ən qəliz içkidir.
Stüardessalar sərnişinlərə pəhriz kolası süzməyə nifrət edirlər. Qazlı suyun köpüyü 10 min metr hündürlükdə daha çox qalır. Bu müddət ərzində isə 2-3 nəfərə adi içki təklif etmək olar.

6. Söndürülən elektrik texnikası
Söndürülən elektrik cihazları avia qəzaya səbəb ola bilməz. Digər sərnişinlərin zəhləsini tökməmək üçün elektrik qurğuları söndürülür.

Qeyd edək ki, bir müddət əvvəl sərnişin təyyarəsi pilotları da müəyyən etiraflar etmişdilər. Onların sözlərinə görə, oksigen maskası cəmi 15 dəqiqəlikdir. Pilotlar bəzən uçuş vaxtı yatırlar. Demək olar ki, bütün təyyarələri ildırım vurur.

Hikmət
Ölkə.Az

ŞƏRH YAZ
0

Rusiyanın ən yaxşı şərabı seçildi

Rusiyanın ən yaxşı şərabı seçildi
00:55
Bu gün
619
Maraqlı
A
Sevastopolda Rusiya şərablarının festivalı keçirilib.

“Ölkə.Az” xəbər verir ki, seçim üçün festivalda müxtəlif şirkətlərin şərabları təqdim edilib. Təqdim edilən 7 kateqoriyada 10  istehsalçının şərabı seçim turuna hüquq qazanıb. Ən yaxşı məhsullar sırasına isə Krım və Sevastopol şirkətlərinin şərabları layiq görülüb. Kubandan iki istehsalçı, Rostov bölgəsindən isə bir şirkətin məhsulu fərqlənib. 

Şərablar 6 münsif tərəfindən 100 bala qədər qiymətləndirilib. Şərabın qiymətləndirilməsi meyarları isə standart olub: dadın təmizliyi, məhsulun iyi və turşuluğu.

Məhsullardan dadma qapalı rejimdə keçirilib. Müsabiqənin nəticələri isə tədbirin sonunda açıqlanıb. Nəticələrə görə, Rusiyanın 2017-ci il üçün ən yaxşı şərabı Sevastopol məhsulu olub.

Ziya Səccad
Ölkə.Az

ŞƏRH YAZ
0

İnsanlar turşudan niyə zəhərlənir? — VİDEO

İnsanlar turşudan niyə zəhərlənir?
22:00
16.12.2017
1825
Maraqlı
A
Bakının Binəqədi rayonunda yaşayan 40 yaşlı Anar Hümbətov xiyar turşusundan zəhərlənərək ölüb.

Ölkə.Az Xezerxeber-ə istinadən xəbər verir ki, illərdir ev şəraitində bağlanan turşuların zəhərlənməyə səbəb olduğu deyilsə də, insanlar buna məhəl qoymurlar.

Təkcə 2017-ci ilin 11 ayı ərzində 528 nəfər turşudan zəhərlənib, 4 ölüm halı qeydə alınıb.

Gigiyena və Epidemiologiya Mərkəzinin şöbə müdiri Ziyəddin Kazımov evdə turşu bağlanılmasının birmənalı şəkildə əleyhinədir. Onun sözlərinə görə, konservləşdirilmiş turşularda inkişaf edən toksinlərə müdaxilə çətindir. Bu, çox hallarda ölümlə nəticələnir. Zəhərlənən insanın müdaxilə üçün maksimum 8 saatı qalır.

Çox hallarda zəhərlənməyə səbəb olma ehtimalı böyük olan turşuları əvvəlcədən müəyyən etmək olur.

Turşu zəhərlənməsinin ilkin əlaməti qarında kəskin ağrılar və mütamadi qusma hallarıdır. Çoxları tutma bağlamağı asan hesab edirlər. Əslində isə tərəvəz vasitəsi ilə bankaya daxil olan torpaq qırıntıları, toz hissəcikləri sonradan reaksiyaya girərək zəhərlənmə yaradır.

 

ŞƏRH YAZ
0
BAĞLA