Pomidor yeməyin 4 əsas səbəbi
Ölkə.Az sayti salat, şorba və bəzi yeməklərə ləzzət verməklə yanaşı xüsusi görünüş də verən pomidordan istifadə etmək üçün 4 əsas səbəbi diqqətinizə çatdırır:
Xərçənglə mübarizə: Tərkibində antioksidant ve anti enflamatuar maddələr olan pomidor xərçənglə mübarizə aparır. Pomidor bişirildikdən sonra antioksidantlardan likopen daha çox təsirli olur. Qanda likopen artdıqca böyrək xərçənginə tutulma riski 45% azalır, beyin və məmə şişlikləri yavaşlayır. Hər gün yeməklərə 4 ədəd pomidor və ya tomat pastası tökmək məsləhətdir.
Dəri sağlamlığı: Likopedən başqa tərkibində hidrosinamik turşusu olan pomidor dəri sağlamlığını qoruyur. C vitamini ilə yanaşı dəriyə elastiklik verir. Karotenoid maddələr günəşin zərərli şualarından qoruyur.
Gecə korluğu: Tərkibində A vitamini, lutein, zeaksant maddələri gecə korluğunun qarşısını alır.
C vitamini tərkibli: Bir ədəd pomidor gündəlik C vitamini ehtiyacımızın 40% ödəyir.
Gülnar Hüseyn
Ölkə.Az