Məktəblilər nə yeyir?
"Sweetgreen" restoranlar şəbəkəsi məktəblilərin yedikləri yeməkləri müqayisə etmək üçün məktəblərin yeməkxanalarında verilən yeməklərin görüntülərini təqdim ediblər
Normalda uşaqlar üçün ən sağlam qidalar təklif olunur, lakin hər ölkə bu qaydaya tam olaraq əməl etmir.
Şəkillərdən görəcəksiniz ki, ölkələrin fərqli iqlimlərdə yerləşməyini insanların qəbul etdikləri qidalarından da anlamaq olar. İtaliya və Cənubi Koreyada daha çox tərəvəz və göyərtidən istifadə edirlər. Fransızlara 1 parça ağ pendir kifayət edə bilir. Finlandiyada isə nahar Azərbaycandakı kimi şorbayla başlayır.
Ölkə.Az dünya məktəblərinin yemək menyusunu təqdim edir:
İtaliya
Balıq, tomat sousu ilə makaron, mozarella salatı, çörək və üzüm
Fransa
Ət steyki, pendir, yerkökü, yaşıl lobya və meyvələr
Cənubi Koreya
Balıq şorbası, pendir və düyü, kələm turşusu, gül kələmi, tər bibər
ABŞ
Toyuq naqqetsləri və sous, kartof əzməsi, noxud, konservləşdirilmiş meyvə, peçenyelər
Yunanıstan
Kiçik makaronlar və toyuq, tərəvəz dolması, salat, meyvələr, narlı yoqurt
Finlandiya
Noxud şorbası, qızardılmış çuğundur, yerkökü salatı, blinçik, giləmeyvə və çörək
İspaniya
Krevetlər, qəhvəyi və ağ düyü qarışımı, tomat şorbası, tərəvəz salatı, çörək və apelsin
Braziliya
Tərəvəzli donuz əti, lobya və düyü, tərəvəz salatı, çörək, qızardılmış banan
Şəbnəm Məhərrəm
Ölkə.Az