Mətn ölçüsü:
  • 100%

Məktəblilər nə yeyir?

"Sweetgreen" restoranlar şəbəkəsi məktəblilərin yedikləri yeməkləri müqayisə etmək üçün məktəblərin yeməkxanalarında verilən yeməklərin görüntülərini təqdim ediblər

Normalda uşaqlar üçün ən sağlam qidalar təklif olunur, lakin hər ölkə bu qaydaya tam olaraq əməl etmir.

Şəkillərdən görəcəksiniz ki, ölkələrin fərqli iqlimlərdə yerləşməyini insanların qəbul etdikləri qidalarından da anlamaq olar. İtaliya və Cənubi Koreyada daha çox tərəvəz və göyərtidən istifadə edirlər. Fransızlara 1 parça ağ pendir kifayət edə bilir. Finlandiyada isə nahar Azərbaycandakı kimi şorbayla başlayır.


Ölkə.Az dünya məktəblərinin yemək menyusunu təqdim edir:

İtaliya

Balıq, tomat sousu ilə makaron, mozarella salatı, çörək və üzüm

 

 

Fransa

Ət steyki, pendir, yerkökü, yaşıl lobya və meyvələr

 

 

Cənubi Koreya

Balıq şorbası, pendir və düyü, kələm turşusu, gül kələmi, tər bibər

 

 

ABŞ

Toyuq naqqetsləri və sous, kartof əzməsi, noxud, konservləşdirilmiş meyvə, peçenyelər

 

 

Yunanıstan

Kiçik makaronlar və toyuq, tərəvəz dolması, salat, meyvələr, narlı yoqurt

 

 

Finlandiya

Noxud şorbası, qızardılmış çuğundur, yerkökü salatı, blinçik, giləmeyvə və çörək

 

 

İspaniya

Krevetlər, qəhvəyi və ağ düyü qarışımı, tomat şorbası, tərəvəz salatı, çörək və apelsin

 

 

Braziliya

Tərəvəzli donuz əti, lobya və düyü, tərəvəz salatı, çörək, qızardılmış banan


Şəbnəm Məhərrəm
Ölkə.Az