Günəbaxan yağını harada saxlamaq lazımdır? Bir çox insan bu səhvə yol verir
Uzun müddətdir ki, bir çox evdar qadınlar günəbaxan yağını mətbəx şkaflarında, digərləri isə sadəcə sobanın yanında saxlayırlar. Onun dadını və qida keyfiyyətini şərtləndirən saxlama şəraitidir.
"Ölkə.az" xəbər verir ki, mütəxəssislər bizə günəbaxan yağının harada saxlanmalı və soyuducuya qoyulmasının zəruri olub-olmadığını bildiriblər.
Saxlama şəraiti
Evdar qadınlar tez-tez unudurlar ki, saxlama şərtlərinə hava istiliyindən başqa otağın işıqlandırılması da daxildir. Amma bu o demək deyil ki, yağın daim soyuducuya qoyulması lazımdır. Məhsul temperatur dəyişikliklərinə həssasdır. İşıq oksidləşmə reaksiyasını sürətləndirə bilər ki, bu da məhsulda xoşagəlməz dad və qoxuya səbəb ola bilər.
Yanlış saxlama
Sobanın yanında və ya günəşli yerdə bir şüşə yağ qoyan evdar qadınlar səhv edirlər. Temperaturun dəyişməməsi üçün onu soyuducuya qoymaq da lazım deyil.
Necə düzgün saxlamaq olar?
Onu havanın temperaturu 5-20 dərəcə Selsi olan bir otaqda saxlamaq məqbuldur. Ancaq onu mətbəx şkafına qoymaq daha yaxşıdır.(lent.az)