Kökəlməyə səbəb olmayan qidalar
Mətn ölçüsü:
  • 100%

Kökəlməyə səbəb olmayan qidalar

İstənilən ərzaqın tərkibində kalori var. Kalorinin miqdarının artıq olması, bu qidanın qəbulu zamanı kökəlmə yaradır, pəhrizi pozur. Amma elə ərzaqlar var ki, onların tərkibində kalorinin miqdarı o qədər azdır ki, pəhriz zamanı da yemək lazımdır. Bu qidaları bir çox hallarda "sərbəst ərzaqlar" adlandırırlar. Əgər siz pəhriz saxlayırsınızsa, və aclıq hiss edirsinizsə, kalorini nəzərə almadan müəyyən ərzaqlardan istifadə edə bilərsiniz.

Ölkə.Az o siyahını təqdim edir.

Amma əvvəlcədən bildirək ki, siyahıdakı ərzaqların da tərkibində az miqdarda da olsa, kalori var. Bu səbəbdən pəhriz saxlayanlar, xüsusilə də xanımlar siyahıdakı ərzaqları "dürt" deyənə qədər yeməsinlər. Unutmayın, sudan faydalı heç bir içki yoxdur. Amma suyu da qədərindən çox içəndə ziyanlıq verir.

Lifli tərəvəzlər: Gül kələmi, mərəçüyüd, brokkoli, yaşıl təzə paxla, kərəviz, ispanaq, kale, xiyar, kələm, çin kələmi, yaşıl lobya, qarayonca.

Ədviyyatlar: xardal, şoraba, ədəva, qaynadılmış kələm, toyuq və ya ət supu (və ya bulyonu), soya sousu, istiotlu sous, salsa.

İçkilər: südsüz qəhvə, çay və tərkibində şəkər olmayan içkilər

Digər qidalar: tərkibində şəkər olmayan jele, tərkibində şəkər olmayan saqqız, tərkibində şəkər olmayan nanəli karamel, yosundan hazırlanan suşi.

Hikmət
Ölkə.Az