Orqanizmdə xoşagəlməz qoxu yaradan
Əgər vacib görüşə və ya insanların çox olduğu tədbirə tələsirsinizsə, aşağıdakı ərzaqlardan uzaq durun. Çünki bu qidaların qəbulu orqanizmdə xoşagəlməz qoxuya səbəb olur.
Qırmızı ət
2006-cı ildə Çexiyalı tədqiqatçılar ət həvəskarları və vegeterianların tər nümunələrini toplayıblar. Sonra isə qadınlardan ibarət qrup ən pis qoxunu müəyyən edib. Məlum olub ki, ətdən hazırlanmış xörəkləri xoşlayanlar tərəvəz həvəskarlarına nisbətən daha pis qoxur. Əgər bu qoxudan qurtulmaq istəyirsinizsə, əti dəniz məhsulları ilə əvəz edin.
Pomidor
Doktor Çarlz Stüart bildirir ki, bədənin qoxusu həm genetik səviyyədən, həm də dəridə yaşayan Corynebacterium kimi bakteriyalardan asılıdır. Dərinin tərkibində olan zülalla qarışan bu bakteriya pis qoxuya səbəb olur.
Sarımsaq
Sarımsaq qəbul edən adamların təkcə ağzından yox, bədəninin digər orqanlarından da pis qoxu gəlir. Məsələ burasındadır ki, sarımsağın tərkibində olan allitsin və allin maddələri tər və bakteriyaların qarışaraq pis qoxu yaymasını sürətləndirən təsirə malikdir.
Kələm
Kələm və brokkoli orqanizmi toksin və kanserogen hüceyrələrdən təmizləməyə kömək edir. Amma eyni zamanda lax yumurta iyi verən qoxuya da səbəb ola bilir.
Cirə
Bəzi ədvalar, məsələn kerri tozu və cirə dəridə müəyyən qoxulara səbəb olur. Bu tip qoxular orqanizmdə bir neçə gün qala bilər.
Hikmət
Ölkə.Az