Qripə qarşı bal və soğan qarışığı
Mətn ölçüsü:
  • 100%

Qripə qarşı bal və soğan qarışığı

Qripə yaxalananda bu qarışıqdan hazırlayın. Əmin olun ki, istənilən antibiotikdən bu üsul daha güclü sayılır. Eyni zamanda nəzərə alın ki, bal və soğan təbii və sağlam vasitədir.

Elmi araşdırmanın nəticələrinə görə, bal və soğanın qarşılıqlı təsiri ilə beta hemolitik streptokok bakteriyasını daha tez məhv etmək mümkündür. Bu məhlul pensilindən daha çox təsir gücünə malikdir. Bal və soğandan iki üsul ilə məhlul hazırlamaq mümkündür.

Ölkə.Az bu üsulları təqdim edir:

1. Soğanın içinə bal əlavə edərək suyunu süzmək

Bir ədəd soğanı soyduqdan sonra üst tərəfindən 1-2 sm enində deşin. Qaşıq ilə içinə bal əlavə edin. Soyulmuş soğanın altında 4 millimetrlik 3-4 deşik açın. Soğanı bir stəkanın ağzına elə qoyun ki, altdakı deşiklərdən süzülən məhlul dağılmasın. 3-4 saat otaq tempraturunda qaldıqdan sonra süzülmüş məhlulu için.

2. Dilimlənmiş soğanın üzərinə bal əlavə edin

1 ədəd quru soğanı 4-5 hissəyə ayırın və şüşə qaba yığın. Üzərinə bir xörək qaşığı bal əlavə edin və 3-4 saat gözləyin. Sonra isə şüşə qaba yığılan məhlulu için. Eyni zamanda bal ilə qarışmış soğanı da yemək mümkündür. Azyaşlı uşaqlara bu məhlulu gündə 3 dəfə 1 çay qaşığı ilə verin. Böyüklər isə xörək qaşığından istifadə edə bilər.

Hikmət
Ölkə.Az