KORONAVİRUSA YOLUXANLARIN SAYI - CANLI STATİSTİKA

1 həftəyə 5 kiloqram arıqladan çay — Resepti

1 həftəyə 5 kiloqram arıqladan çay
07:24
10.10.2019
6308
Maraqlı
A
Pəhriz zamanı köməkçi vasitələrdən istifadə etmək sizi istədiyiniz çəkiyə daha tez çatmağınıza yardımçı olacaq.

“Ölkə.Az” axşam.az-a istinadən bu müddətdə sizi həm tox saxlayacaq, həm də maddələr mübadilənizi sürətləndirəcək çay reseptini təqdim edir.

Onu da bildirək ki, bir çox məşhur dietoloqun tövsiyyəsi olan bu içkidən həm artıq çəki problemi olanlar, həm də mövcud çəkisini qorumaq istəyənlər faydalana bilər. Çəkidən asılı olaraq bu çay vasitəsilə bir həftəyə 5 kiloqramadək arıqlamaq olar.

Lazım olanlar:

1 ədəd alma

1 ədəd limon

1 ədəd darçın çubuğu

1 çay qaşığı mixək

1 çay qaşığı dənəvər istiot

1 çay qaşığı toz zəncəfil

1 xörək qaşığı quru nanə

1 litr qaynar su

Hazırlanması:

Alma və limonu yuyub qabıqları ilə birlikdə dilimləyin. Qalan bütün ərzaqları qarışdırıb, üzərinə qaynar su əlavə edin. Ən az 4 saat dəmləndikdən sonra gün ərzində için. Nuş olsun!

Ölkə.Az

ŞƏRH YAZ
0

Kimlərə yemiş yemək olmaz?

Kimlərə yemiş yemək olmaz?
07:05
Bu gün
746
Maraqlı
A
Şəkər xəstəsi, kəskin xora xəstəliyi, həmçinin hamilə və uşaq əmizdirən qadınlara yemiş yemək tövsiyə olunmur.

"Ölkə.Az" bildirir ki, bunu Rusiya İstehlakçı hüquqlarının müdafiəsi və insan rifahına nəzarət üzrə Federal Xidməti (“Rospotrebnadzor”) açıqlayıb.

Mütəxəssislərin sözlərinə görə, yemiş ağır məhsul hesab olunur. Onunla əsas yemək qəbulları arasında qidalanmaq daha məqsədəuyğundur, lakin acqarına və ya yeməkdən dərhal sonra yemək məsləhət görülmür.

Qeyd olunub ki, yemişin əsas zərərli maddələri onun qabığındadır.

Mütəxəssislər həmçinin yemişi su, turşudulmuş süd məhsulları, süd və alkoqol ilə istehlak etməyi tövsiyə etmirlər, çünki bu, mədə pozuntusuna gətirib çıxara bilər.

Bildirilib ki, ən keyfiyyətli yemişlər avqustun sonu – sentyabrın əvvəli yetişir.

ŞƏRH YAZ
0

Yeməyi bu yağla qızartmayın

Yeməyi bu yağla qızartmayın
21:47
06.08.2020
1553
Maraqlı
A
Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.

"Ölkə.Az" “Sputnik”ə istinadən xəbər verir ki, tövsiyəni həkim-dietoloq İrina Berejnaya verib.

Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.

“Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub”, - dietoloq vurğulayıb.

Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.

Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.

“Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq”, - o əlavə edib.

ŞƏRH YAZ
0
BAĞLA