Mətn ölçüsü:
  • 100%

Bu içkilər xərçəng riskini artırır

Meyvə şirəsi və qazlı alkoqolsuz içkilər kimi şəkərli içkilər də xərçəng riskini artırır.

“Ölkə.Az” TRT-yə istinadən xəbər verir ki, Sarbonna Universitetinin fransız alimləri tərəfindən aparılan araşdırmaya görə şəkərli içkilər xərçəng riskini 18% artırır.

Araşdırmalar çərçivəsində xərçəng riskini artıran qrupda meyvə şirəsi, meyvəli süt, enerji içkiləri, şəkərli çay və ya qəhvənin iştirak etdiyi müəyyənləşdirilib. Alimlərə görə, şəkərli içkilərin xərçəng riskini artdığına səbəb qan şəkəri səviyyəsinin artması olur.

Qeyd edək ki, araşdırmanın nəticələri Britaniya Tibb Jurnalında dərc edilib.

Ölkə.Az