KORONAVİRUSA YOLUXANLARIN SAYI - CANLI STATİSTİKA

Bu meyvə ağrıkəsicidən daha TƏSİRLİDİR

Bu meyvə ağrıkəsicidən daha TƏSİRLİDİR
10:12
11.07.2020
11787
Maraqlı
A
Dadı və rəngi ilə göz oxşayan gilas təbii ağrıkəsici vasitəsidir.

''Ölkə.Az'' xəbər verir ki, gilas tərkibində olan C vitamini sayəsində həm viruslara, həm də bakteriyalara qarşı orqanizmin immun sistemini gücləndirir. 20 ədəd gilasda 12-25 mq arası antosiyanin maddəsi var. Bu da ağrıkəsicidən 10 qat daha artıq həmin maddənin varlığını sübut edir. Tərkibindəki minerallar orqanizmin su balansını tənzimləyərək, qəbzliyin qarşısını alır. Xolestrol və qan şəkərini aşağı salır. Sümük ağrılarını yüngülləşdirən gilas, iltihabı azaldaraq göz xəstəliklərinə belə faydalıdır. Sidik qovucu xüsusiyyətinə görə bu meyvəni böyrəklərin dostu hesab edirlər. 

Ölkə.Az

ŞƏRH YAZ
0

Kimlərə yemiş yemək olmaz?

Kimlərə yemiş yemək olmaz?
07:05
07.08.2020
751
Maraqlı
A
Şəkər xəstəsi, kəskin xora xəstəliyi, həmçinin hamilə və uşaq əmizdirən qadınlara yemiş yemək tövsiyə olunmur.

"Ölkə.Az" bildirir ki, bunu Rusiya İstehlakçı hüquqlarının müdafiəsi və insan rifahına nəzarət üzrə Federal Xidməti (“Rospotrebnadzor”) açıqlayıb.

Mütəxəssislərin sözlərinə görə, yemiş ağır məhsul hesab olunur. Onunla əsas yemək qəbulları arasında qidalanmaq daha məqsədəuyğundur, lakin acqarına və ya yeməkdən dərhal sonra yemək məsləhət görülmür.

Qeyd olunub ki, yemişin əsas zərərli maddələri onun qabığındadır.

Mütəxəssislər həmçinin yemişi su, turşudulmuş süd məhsulları, süd və alkoqol ilə istehlak etməyi tövsiyə etmirlər, çünki bu, mədə pozuntusuna gətirib çıxara bilər.

Bildirilib ki, ən keyfiyyətli yemişlər avqustun sonu – sentyabrın əvvəli yetişir.

ŞƏRH YAZ
0

Yeməyi bu yağla qızartmayın

Yeməyi bu yağla qızartmayın
21:47
06.08.2020
1580
Maraqlı
A
Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.

"Ölkə.Az" “Sputnik”ə istinadən xəbər verir ki, tövsiyəni həkim-dietoloq İrina Berejnaya verib.

Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.

“Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub”, - dietoloq vurğulayıb.

Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.

Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.

“Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq”, - o əlavə edib.

ŞƏRH YAZ
0
BAĞLA