KORONAVİRUSA YOLUXANLARIN SAYI - CANLI STATİSTİKA

Hər gün kefir içməyə 6 səbəb — Uşaqdan böyüyə

Hər gün kefir içməyə 6 səbəb
15:52
25.08.2019
5893
Maraqlı
A
Hər gün kefir içmək vərdişi size sağlamlığınızla bağlı çox problemlərdən xilas edəcək.
"Ölkə.Az" medicina.az-a istinadən nəyə görə hər gün 1 stəkan kefir içməli olduğunuzun səbəblərini açıqlayır.
 
1. İmmunitetiniz dəmir kimi olacaq
 
Kefir təbii probiotikdir, o, bağırsaqda faydalı bakteriyaları artırır, zərərlilərini məhv edir. İmmunitet də bağırsağın bu vəziyyətindən asılıdır. Kefirdə olan kefir göbələyi immuniteti qaldırır, mikrobları məhv edir. 
 
2. Həzmi yaxşılaşdırır
 
Antibiotik qəbul edəndən sonra və həzm pozgunluğunda xəstələrə kefir içmək tövsiyyə olunur. Bu məhzul bağırsağın mikroflorasını bərpa edir. 
 
3. Arıqladır, piy toplanmasına imkan vermir
 
Axşam yeməyi üçün əladır. Zülal tərkiblidir, aclığı dəf edir, peptidlər isə piyləri parçalayır və qarını, beli incəldir
 
4. Təzyiqdən qoruyur
 
Kefirdə olan polisaxarid qan təzyiqini aşağı salır və zərdab xolesterini azaldır.
 
5. İnsanı cavanlaşdırır
 
Kefir içənlər həm daxilən, həm zahirən dərisi, üzü cavanlaşır. 
Səpkilər gedir, rəngi düzəlir. 
 
6. Sakitləşdirir
 
Kefirdə xoşbəxtlik hormonlarından biri triptofan vardır ki, bu da əsəbləri sakitləşdirir, insanı rahatladır.
 
Ölkə.Az
ŞƏRH YAZ
0

1 limonu 4 hissəyə bölün, üzərinə duz töküb mətbəxə qoyun, bu sizin bütün həyatınızı dəyişəcək!

1 limonu 4 hissəyə bölün, üzərinə duz töküb mətbəxə qoyun, bu sizin bütün həyatınızı dəyişəcək!
01:35
Bu gün
838
Maraqlı
A

"Ölkə.Az" SaqlamHeyat.az-a istinadən xəbər verir ki, imon dünyada son dərəcə faydalı meyvələrdən biridir. Bu sitrus meyvəsi qida və içki məhsullarının dadını gücləndirir. Diyetoloqlar hesab edirlər ki, limon ürəyi möhkəmləndirir, saçları və sağlam dəri rəngini təmin edir. Bakteriya, virus və mikrobların müalicəsində onlardan tez-tez istifadə edirlər.

Yəqin ki, siz bilmirdiniz ki, limon, mətbəxdə olan xoşagəlməz qoxular aradan qaldırmaq sizə kömək edə bilər.
 
Biz sizə sadə yolunu təklif edirik:

1 limonu dörd hissəyə bölün , bütün hissələri bir yerdə olmalıdır. Onun üzərinə duz tökün və mətbəxə qoyun. Limon öz ətrini buraxacaq və beləliklə, xoşagəlməz qoxuları azaldacaq. Dediyimiz kimi, o da bütün bakteriyaları və mikrobları öldürür. 

 Siz güclü dezinfeksiya vasitələri kimi limon da istifadə edə bilərsiniz. Bunun üçün sizə üç limon, sabun və duz onların şirəsini qarışdırın. Sonda su elavə edib qarışdırın.Bu sizə virus və mikrobların qurtulmağa kömək edəcək.

ŞƏRH YAZ
0

Şərab koronavirusun gedişinə təsir edir?

Şərab koronavirusun gedişinə təsir edir?
00:57
Bu gün
779
Maraqlı
A
Elm adamları qırmızı və ağ şərabın tərkibindəki antioksidanın bədəndəki ACE2 fermentinin miqdarını artırdığını və bunun da öz növbəsində koronavirus infeksiyasının gedişatını yüngülləşdirdiyini təsbit edib.

"Ölkə.AZ" xəbər verir ki, bu barədə Kanadanın Laval Universiteti araşdırma aparıb.

Moskva Dövlət Universitetinin Molekulyar Biologiya Laboratoriyasının aparıcı elmi işçisi Roman Zinovkin şərabın tərkibində olan zəruri fermentin - antioksidant resveratrolun ifrazına kömək etdiyini izah edib. ACE2 çatışmazlığı iltihaba səbəb olan, qan damarlarını sıxan və endotelə zərər verən AngII peptidinin ifrazını artırır. ACE2-nin çox olması isə virusun hüceyrəyə həddindən artıq nüfuz etmə şansını çoxaldır.

"Buna görə də ACE2-nin çatışmazlığı və AngII-nin artıq olması CoViD-19-un gedişinə mənfi təsir göstərir" , - həkim açıqlamasında bildirib.

Resveratrol hüceyrələrin immunitet fəaliyyətini də azaldır. Bununla birlikdə mütəxəssislər qeyd ediblər ki, koronavirusun yaratdığı tənəffüs çətinliyi sindromu zaman immun sistemi əksinə, həddindən artıq aktivdir, odur ki, bu vəziyyətdə antioksidant müsbət təsir göstərə bilər.

Resveratrol şərabla yanaşı püstə, fıstıq, kakao, üzüm dəriləri, yaban mersini və zoğalda da olur. (publika.az)

ŞƏRH YAZ
0
BAĞLA