KORONAVİRUSA YOLUXANLARIN SAYI - CANLI STATİSTİKA

40 yaşından sonra hər gün bir fincan içməlisiz — 20 dərdin dərmanı

40 yaşından sonra hər gün bir fincan içməlisiz
19:55
25.01.2020
3218
Maraqlı
A
40 yaşından sonra istər qadın, istər kişilərdə ürək-damar xəstəliklər riski artır.

2014-cü ildə Harvard universitetində tibb alimləri 1600 kliniki tədqiqatın nəticələrini analiz edərək bu nəticəyə gəldilər ki, kakao bu ürək-damar problemlərini azaldır. O, təmiz tünd şokoladdan da effektivdir.

"Ölkə.Az" Medicina.az-a istinadən hər gün bir fincan kakao içməyin faydalarını təqdim edir:

- Damarın varikoz genişlənməsinə qarşı

- Təzyiqi normallaşdırır

- Miqren tutmalarının sayını azaldır

- Qanda şəkəri tənzimləyir

- Damarların divarını elastikləşdirir

- Qanın mikrodövranını artırır

- İnfarkt və insult riskini azaldır

- Preddiabet mərhələsində şəkər xəstəliyə keçidin qarşısını alır

- Qadınlarda erkən klimaksın qarşısını alır

Ona görə də sabahdan yaxşı keyfiyyətli kakao tozu alıb, hər gün için.

ŞƏRH YAZ
0

Kimlərə yemiş yemək olmaz?

Kimlərə yemiş yemək olmaz?
07:05
Bu gün
746
Maraqlı
A
Şəkər xəstəsi, kəskin xora xəstəliyi, həmçinin hamilə və uşaq əmizdirən qadınlara yemiş yemək tövsiyə olunmur.

"Ölkə.Az" bildirir ki, bunu Rusiya İstehlakçı hüquqlarının müdafiəsi və insan rifahına nəzarət üzrə Federal Xidməti (“Rospotrebnadzor”) açıqlayıb.

Mütəxəssislərin sözlərinə görə, yemiş ağır məhsul hesab olunur. Onunla əsas yemək qəbulları arasında qidalanmaq daha məqsədəuyğundur, lakin acqarına və ya yeməkdən dərhal sonra yemək məsləhət görülmür.

Qeyd olunub ki, yemişin əsas zərərli maddələri onun qabığındadır.

Mütəxəssislər həmçinin yemişi su, turşudulmuş süd məhsulları, süd və alkoqol ilə istehlak etməyi tövsiyə etmirlər, çünki bu, mədə pozuntusuna gətirib çıxara bilər.

Bildirilib ki, ən keyfiyyətli yemişlər avqustun sonu – sentyabrın əvvəli yetişir.

ŞƏRH YAZ
0

Yeməyi bu yağla qızartmayın

Yeməyi bu yağla qızartmayın
21:47
06.08.2020
1553
Maraqlı
A
Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.

"Ölkə.Az" “Sputnik”ə istinadən xəbər verir ki, tövsiyəni həkim-dietoloq İrina Berejnaya verib.

Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.

“Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub”, - dietoloq vurğulayıb.

Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.

Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.

“Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq”, - o əlavə edib.

ŞƏRH YAZ
0
BAĞLA