Sinirləri sakitləşdirən ədviyyat
ABŞ-dakı Kaliforniya universitetinin nəzdindəki Tibb Məktəbinin professoru Lenqston Holinin başçılığı ilə aparılmış tədqiqatda sarıköklə bağlı maraqlı faktlar üzə çıxıb.
Araşdırma zamanı əldə edilmiş nəticəyə əsasən, insan qocaldıqca onurğa kanalında daralma artır və nəticədə qan təzyiqi yüksəlir, onurğa beyninə təzyiq artır, toxumalar travma alır. Cərrahiyyə əməliyyatı təzyiqi azalda bilər, amma əsəb hüceyrələri və toxumaları bərpa etmək gücündə deyil.
Bioloji əlavələr isə problemi qismən həll edə bilər. Araşdırmanın rəhbəri Holi bildirir ki, tərkibində sarıkök olan qidanı qəbul edən insanlarda boyun, əllərdə yaranan ağrıların fəsadları daha az olur. Çünki sarıköklü qidalar sinir hüceyrələrinin bərpasını sürətləndirmək qabiliyyətinə malikdir.(Tabloid.az)
Ölkə.Az