Mətn ölçüsü:
  • 100%

Bişmiş yumurta bu halda zəhərə çevrilir

Toyuq yumurtalarını düzgün bişirmək lazımdır, əks halda orqanizmə ciddi zərər verə bilər.

"Ölkə.Az" medicina.az-a istinadən xəbər verir ki. mütəxəssislər həddən artıq çox qaynadılmış yumurtanı yeməyin zərərli olduğunu bildirib.

Yumurtaları on dəqiqədən az qaynatmaq lazımdır, bundan sonra isə dərhal soyuq suya salınmalıdır. Onları daha çox bişirirsəniz, sarısında yaşılımtıl-mavi təbəqə görünə bilər - bu, insan orqanizmi üçün zəhərli maddələrin, xüsusən də dəmir sulfidin yumurtada sürətlə əmələ gəldiyinə işarədir. Bu halda onu yemək zəhərlənmə verə bilər.