Hamınız yoqa xalçası yemisiniz: Bu qidaların tərkibi...
Siz nə vaxtsa yoqa döşəkçəsi yemisinizmi? Bu sual hər nə qədər təəccüblü görünsə də, səbəbsiz deyil.
Ölkə.Az “gloob”a istinadla xəbər verir ki, həyatınızda bir dəfə də olsa, fəstfud yemisinizsə, deməli, yoqa döşəkçəsi yemisiniz.
Fəstfud şəbəkə restoranları “yoqa matı kimyəvi maddəsi” kimi tanınan "azodikarbonamit" adlı maddəni çörəklərin hazırlanmasında istifadə edir. Bu maddə unu ağartmaq və xəmiri qabartmaq üçün istifadə olunur.
Dünya səviyyəsində filialları olan bu şirkətlərin bəziləri hüquqi prosedurlara görə problem yaşayıb və satışları məhkəmənin qərarı ilə dayandırılıb, ya da məcburən tərkibi dəyişdirilib.
Vergi qoyuluşu zamanı çörək belə hesab olunmayan bu qidaların hər yerdə satıldığını unutmaq olmaz.
Billurə