Bu qidalar qəbizlik yaradır
“Ölkə.Az” medicina.az-a istinadən həmin qidaların siyahısını təqdim edir.
Bunlar əsasən yüngül, asan karbohidratlardır - yarımfabrikatlar, hazır qidalar, konserv məhsullarıdır.
Çox miqdarda, yüksək zülal tərkibli qidalar da bağırsaqlarda çox qalır, uzun saata həzm olunur.
- Qoz, fındıq, badam, araxis
- Paxlalılar - noxud, lobya, soya
- Mərci, düyü, mannı
- Yumurta suda bişmiş
- qoyun, donuz, mal, keçi əti
- Bəzi balıq növləri
- Marqarin yağı
- Süd məhsulları - laktazo mənimsənilməsi pis olan insanlar südü menyudan çıxarmalıdır. Xüsusən uşaq və yeniyetmələrdə əgər uzun müddətli qəbizlik olursa, mütləq birinci südü və süd məhsullarını menyudan çıxarıb nəticəyə baxın.
- Yaşıl rəngdə tərəvəzlər
- Yaşıl banan
- Nar, heyva, üzüm, bəzi kartof növləri
- Şirniyyat məhsulları, peçenyeler, SPORT peçenyesi
- Yumşaq sort makaron
- Kakao
- Tünd çay, qəhvə, qırmızı şərab
- Açıq odda bişirilmiş manqal, qril yeməkləri
Bəs hansı qidalar qaldı?
Əslində bu qidalardan da az-az həftədə 1 dəfə yeyə bilərsiniz.
Aşağıdakı fotoda qəbizliyə qarşı bağırsaq yumşaldıcı qidalar və qarışımlar təqdim olunub.
Ölkə.Az