Ət yeməyən insanlar koronavirusa yoluxmur? - ARAŞDIRMA
"Ölkə.Az" xəbər verir ki, bu barədə həkim Suat Erus məlumat verib.
O bildirib ki, nəticələr təəccüblü deyil, çünki bizi yaxşılaşdıran dərmanlar da bitkilərdən hazırlanır. Science Focus" jurnalının xəbərinə görə, sözügedən araşdırma Almaniya, Fransa, İtaliya, İngiltərə və ABŞ-da aparılıb. Bildirilib ki, aşağı karbonhidrat və yüksək proteinlə qidalananların COVID-19-u şiddətli keçirmə riski qırmızı ət yeməyənlərlə müqayisədə 4 dəfə artıqdır.
Araşdırma müəlliflərindən epidemioloq Hyunju Kimin sözlərinə görə, COVID-19-dan qorumaq üçün bitki mənşəli qidalanmaya keçməyə dəyər.
Reanimasiyada çalışan tibb bacısı Simge Özüm Aslan bildirib ki, uzun müddət kovid xəstələri ilə işləməsinə baxmayaraq, koronavirusa yoluxmayıb: "Böyük bir xəstəxanada reanimasiya şöbəsində tibb bacısı işləyirəm, dörd ilə yaxındır ki, sağlam qidalanıram. Peyvənd vurdurmuşam və antikorum var. Amma dəfələrlə təmas etməyimə baxmayaraq, COVID-19 olmadım. Virus bizi çox sevmir".
Həkim Suat Erus araşdırma haqqında fikirlərini belə ifadə edib: "Bu tip araşdırmalar çox dəyərlidir. Televiziyaya çıxıb kəllə-paça suyunun faydalı olduğunu deməkdənsə, "Sən nə yedin" sualını vermək daha məntiqlidir. Ölkələrin qidalanma tərzi çox müxtəlif olmasına baxmayaraq, görürük ki, ət az yemək bizi virusdan daha çox qoruyur. İşin gülməli tərəfi odur ki, COVID-19 insanlara heyvanlardan yoluxduğu deyilir. Bizi bundan qoruyan da bitkisəl qidalanmadır. Hə zamankı kimi, bu, bir sürpriz deyil. Bizi yaxşılaşdıran dərmanlar bitkilərdən hazırlanır. Bu müddətdə C vitamini, sink, beta qlukan istifadə etdik. Bunlar bitkilərdə də var. Sağlam qidalananda bunlara gərək qalmır. Bundan başqa araşdırmada görülüb ki, bu insanlar virusu daha yüngül keçirib. Peyvəndlərlə belə 100 faiz qorunmaq mümkün deyil". (publika.az)