Bu məhsulları qətiyyən soyuducuda saxlamayın
Bu ərzaqları hər gün istifadə edirik.
Ölkə.Az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, araşdırmalar nəticəsində məlum olub ki, bu 7 qida məhsulunu soyuducuda saxlamaq olmaz.
1. Çörək. Çörək yüksək rütubət və havanın dövretməsinə görə xarab ola bilər. Eyni zamanda, çörəyin tamında kəskin dəyişikliklər müşahidə edilə bilər.
2. Banan. Digər tropik meyvələr kimi, bananlar da soyuducuda dadı itirə və çürüyə bilər.
3. Soğan. Soğanı qaranlıq yerdə saxlamaq məsləhətdir. İşığın təsiri onun tamına güclü təsir edərək onu dəyişdirir.
4. Pomidor. Pomidorlar da soyuğun təsirindən dadını itirir. Pomidorun dad xüsusiyyətinə cavabdeh olan maddələr məhv olur.
5. Sarımsaq. Normal otaq şəraitində sarımsaq üç ay qalırsa, soyuducuda bu müddət heç bir ay deyil.
6. Avokado. Avokadonun tam yetişməsi üçün otaq temperaturunda saxlamaq tövsiyə edilir. Soyuducu onun yetişmə prosesini dondura bilər.
7. Qəhvə. Qəhvənin qutusunda yazılır: quru və sərin yerdə saxlayın. Soyuducuda saxlanan qəhvə sonradan orada olan hər şeyin tamını hiss etdirəcək.
Ölkə.Az