Bişmiş sarımsağın insan orqanizminə faydası
Sarımsağın insan orqanizminə faydalarını bilməyən yoxdur.
“Ölkə.Az” xəbər verir ki, qədim dövrlərdən müxtəlif xəstəliklərin müalicəsində istifadə edilən sarımsaq hazırda alternativ tibbin vaz keçilməyən qidasıdır.
Sarımsağı sobada bişirib yeməyin isə faydaları çoxdur. 6 ədəd sarımsağı sobada bişirib yedikdən 24 saat sonra orqanizmdə bu proseslər baş verir:
Xolesterol miqdarını stabilləşdirir, damarları təmizləyir, ürək xəstəliklərindən qoruyur.
Təbii antibiotik mənbəyidir. İmmunitet sistemini gücləndirir və qripin qarşısını alır.
Orqanizmə toplaşan ağır metalların ifrazına kömək edir.
Halsızlığı ortadan qaldırır. Hüceyrələri təmizləyir və bu da hüceyrələrin uzun ömürlü olmasına kömək edir.
Hikmət Həsənov
Ölkə.Az