Cücərmiş kartofu atmayın
Mətn ölçüsü:
  • 100%

Cücərmiş kartofu atmayın

Adətən payız aylarında kisələrlə alınan kartof müəyyən müddət ərzində istehlak edilmədikdə cücərməyə başlayır. Təəssüf ki, cücərməyə başlayan bu kartoflar zibilliyə atılır.

Məlum olub ki, atılan bu kartoflar o qədər faydalı olublar ki, sözün əsl mənasında çəkisi qızıla bərabərdir. Bu üsulu öyrəndikdən sonra evlərinizi gözəlləşdirən bitkilərin möcüzəsinə nail olmuş olacaqsınız.

Cücərmiş kartofu zibildən xilas edən, bitkilər üçün möcüzəyə çevirən bu üsulla çiçəklərinizin sağlamlığını yaxşılaşdıracaqsınız.

Evdə dibçəklərdə çiçək yetişdirirsinizsə və ya bağçalarınızda və tarlalarınızda bitki yetişdirirsinizsə, cücərmiş kartofdan istifadə edərək gübrələrinizin səmərəliliyini artıra bilərsiniz.

Bitkilərin və çiçəklərin böyüməsi üçün bol hormon və qida ehtiva edən bu kartof cücərtilərindən istifadə edərək gübrə hazırlamaq olduqca sadədir.Hər şeydən əvvəl, təxminən 300 qram kartof cücərti almaq, yaxşıca yaxalamaq və sonra 2 litr su ilə doldurmaq lazımdır. Bu prosesdən sonra hazırladığınız qarışığı bir gecədə bir yerdə dəmləyin.Səhər süzülmüş qarışığı 1/6 su ilə duruldun. Bulanıq və az yağlı bir mayeniz olacaq. Çiçəklərinizi və ya bitkilərinizi həftədə bir dəfə bu maye ilə sulayın. Onların böyümə sürətinə inanmayacaqsınız.

Foodinfo.az