Mətn ölçüsü:
  • 100%

İftarda şorba içməyin faydaları

İftar süfrələrində içilən şorbalar, oruc tutduqdan sonra bədəninizin ehtiyac duyduğu qidaları təmin edərək orucunuzun sağlam şəkildə açılmasına kömək edir.

Bakupost.az xəbər verir ki, şorba seçərkən həddindən artıq yağlı və ya duzlu şorbalar əvəzinə daha yüngül və qidalı olanları seçmək vacibdir.

Ramazanda şorba içməyin bəzi faydaları:

Maye qəbulunu təmin edir:

Oruc tutarkən bədən gün ərzində maye itirə bilər. Şorba, tərkibindəki su miqdarı ilə bədənin maye balansını bərpa etməyə kömək edir.

Toxluq hissi verir:

Şorbalar mədənizi tərkibindəki lif və maye ilə dolduraraq toxluq hissi verir. Bu, həddindən artıq yemək riskini azaldır və iftardan sonra daha nəzarətli şəkildə yeməyə davam etməyə imkan verir.

Qidalandırıcı ola bilər:

Əlavə edilmiş tərəvəzlər, ət və ya taxıl sayəsində şorbalar müxtəlif vitamin, mineral və lif mənbələri ilə qidalı yemək yarada bilər. Bu, oruc tutduqdan sonra vücudunuzun ehtiyac duyduğu qidaları almanıza kömək edir.

Hazırlanması asandır:

Şorba ümumiyyətlə, hazırlamaq asandır və yüngül yemək seçimidir. Bu, iftar hazırlıqlarınızı sürətləndirə və yorğunluğunuzu azaltmağa kömək edə bilər.

Mədəni rahatladır:

Orucdan sonra qəfil ağır yeməklər yemək həzm problemlərinə səbəb ola bilər. Yüngül və asan həzm olunan şorbalar mədənizi sakitləşdirir və həzm sisteminin düzgün işləməsini təmin edir.