Qurdlu alma yemək orqanizmə daha xeyirli imiş
Mütəxəssislər qurdlu almanın digər almalardan fərqlərini açıqlayıblar.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, bu cür almaların sadəcə sağlam hissəsi yeyilə bilər. Əks təqdirdə, patogen mikrobların məhsulla bədənə daxil olması riski yüksəkdir. Əgər meyvə qurdludursa, deməli, nitratlarla və pestisidlərlə dolu olmayan yaxşı bir almadır. Onu yuyub, bir az çürük olan hissəsini bıçaqla təmizləmək lazımdır.
Alma seçərkən, hər tərəfdən hamar olan bütöv bir meyvəyə diqqət yetirməlisiniz. Bədəni əlavə kimyəvi maddələrlə zəhərləməkdən qorxanlar mövsümi almalara diqqət yetirməlidir.