Xərçəngdən qorunmaq üçün xiyarın qabığını soyun
Çindəki Anhiu Kənd təsərrüfatı Universitetinin mütəxəssisləri meyvə və tərəvəzlərlə bağlı yeni bir araşdırma aparıb.
Ölkə.Az xəbər verir ki, araşdırmanın nəticicəsində elm adamları meyvə-tərəvəzlərin yeyilmədən əvvəl qabığının soyulmalı olduğu qənaətinə gəliblər.
Məlum olub ki, alma, xiyar, krevet və düyü kimi qidaların üzərindəki zərərli pestisidlər yuyulduqda getmir.
Pestisidlər qaraciyər xərçəngi ilə əlaqəli olduğu görünür. Hətta yaxın vaxtlarda aparılan başqa bir araşdırmada pestisidlərin Hopkins lenfoması, leykemiya və sidik kisəsi xərçəngi kimi xərçənglərə siqaretdən daha çox təsir etdiyi irəli sürülüb.
Billurə